Ik wil mijn onderneming overdragen

Dienst

Ik wil mijn onderneming overdragen

U heeft altijd hard gewerkt en een mooi bedrijf opgebouwd. Alles loopt op rolletjes. U denkt na over uw pensioen of een andere volgende stap.

Wat is de juiste timing voor het overdragen van uw bedrijf binnen of buiten de familie?

Uiteraard wilt u de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar brengen. Is er binnen de familie een geschikte opvolger? En in hoeverre wilt u nog betrokken blijven bij de bedrijfsvoering?

Oriëntatiefase van bedrijfsopvolging: begin op tijd!

De knoop doorhakken rond overdracht maakt vaak veel emoties los. Daarnaast zijn de financiële belangen groot. U wilt immers wel kunnen genieten na al die jaren hard werken. 

Tijdig voorsorteren is van belang om werkbare afspraken te maken, maar ook om alle fiscale faciliteiten optimaal te benutten.

Bedrijfsoverdracht is daarom een intensief (meerjaren)traject waar deskundige begeleiding hét verschil maakt. Bij van Kessel bedrijfsjuristen bent u hiervoor aan het juiste adres.

Totale ontzorging bij bedrijfsoverdracht

Martin begrijpt als geen ander welke aspecten er spelen rond bedrijfsoverdracht. U wilt uiteindelijk zoveel mogelijk gedoe voorkomen. 

Naast adviseren over de juridische aspecten heeft hij ook veel ervaring met het begeleiden van de het totale proces van opvolging. Hij weet wanneer hij welke specialist erbij moet betrekken. Eventueel kan hij daarin samenwerken met uw bestaande financieel of fiscaal adviseur.

Martin van Kessel: “Het vertrouwen krijgen van zowel de huidige eigenaar als opvolger is voor mij een belangrijke voorwaarde om een bedrijfsopvolging goed te laten slagen”

Resultaat begeleiding en advisering bij bedrijfsopvolging:

harmonie

Behoud van harmonie binnen de familie

continuïteit

Borging van de continuïteit van het bedrijf en het werknemersbelang

financieel belang

Uw financieel belang, ofwel pensioen, wordt maximaal gewaarborgd

Martin heeft mij bij de verkoop van mijn bedrijf, heel erg goed ontzorgd. Tijdens het gehele proces hield hij alle betrokken partijen op de rails. Ik vind dat hij uitblinkt in zijn persoonlijke benadering. Hij wil heel graag snappen waarom je als ondernemer bepaalde dingen doet.

Ook heeft hij er qua verkoopprijs het maximale voor mij uitgehaald. Ik ben echt heel tevreden.”

Maarten van Teeffelen, CNC Beheer BV

Heeft u een vraag?
Neem dan gerust contact op.

Martin van Kessel

Bedrijfsjurist