Over Martin

Over Mr. Martin van Kessel

"Juridisch advies moet werk- en bruikbaar zijn"

Is Martin van Kessel de juridisch adviseur die bij u past?

Bekijk zijn reactie op de volgende 5 vragen.

1. Waar heeft een ondernemer volgens jou vooral behoefte aan wanneer het aankomt op juridisch advies?

Ik realiseer me als geen ander dat ondernemers niet op zoek zijn naar vage juridische theorieën. Juridisch advies moet werkbaar en bruikbaar zijn. Een klant is pas echt geholpen als je hem of haar oplossingen geeft in plaats van nog meer problemen te maken. 

2. Wat maakt jou tot een uitgesproken sparringpartner voor ondernemers?

Omdat ik bij het uitwerken van deze oplossingen verder kijk dan puur de juridische kaders. Ik kan mezelf goed verplaatsen in de behoeften van de ondernemer. 

3. Waarin blink jij uit?

Ik probeer mijn klanten altijd keuzes te geven. Ik schets een objectief totaalbeeld, geef mogelijke oplossingen maar vertel ook over de gevolgen van die oplossingen. Dat wil zeggen: ik geef ze de voor- en nadelen.

Ik geef duidelijk richting waarom ik iets wel of niet aanbeveel. Een ondernemer begrijpt zo beter waarom hij een bepaalde keuze wel of niet moet maken. En dat ervaren klanten als zeer prettig.

4. Waar haal jij de meeste voldoening uit? ​

Ik ben het meest content als mijn advies werkt zoals het moet werken. Dat er een oplossing voor de ondernemer komt. Wanneer ik er voor de klant, afhankelijk van de omstandigheden, het best mogelijke resultaat uithaal.

5. Wat is het grootste compliment dat je ooit kreeg?

Een van mijn trouwe klanten, verkocht zijn bedrijf. Aan het eind van dit verkooptraject vroeg de aankopende partij: “wat is, terugkijkend op je onderneming, je beste beslissing ooit?” Hij antwoordde toen zonder enige twijfel: “dat ik van Kessel van begin af aan als juridisch huisadviseur heb ingeschakeld.” Dat compliment raakte mij toen enorm. 

Martin is van de weinige juristen die werkelijk denkt én praat als een ondernemer

Als je een juridisch stuk ter beoordeling voorlegt aan een jurist, is mijn ervaring dat je vaak meer vragen dan antwoorden terugkrijgt. Hetzelfde geldt voor het opstellen van een koopovereenkomst. Een contract van 20 pagina’s is echt geen uitzondering.

Bij Martin was dit absoluut niet het geval.

Hij is een ondernemende jurist, die werkelijk denkt en praat als een ondernemer. Een koopovereenkomst van een paar pagina’s bleek prima te volstaan. Hij kon daarbij uitstekend de vertaalslag naar de ondernemer maken, door in begrijpelijke taal de risico’s te benoemen.

Ik hoefde daar als adviseur geen extra slag in te slaan en kon zijn advies 1-op-1 doorzetten naar mijn klant. Ik heb altijd veel samengewerkt met juristen of notarissen maar dat is iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt.

Jos Verhart, administratie- en advieskantoor Veral BV

Opleiding en ervaring

Martin is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in zowel Nederlands recht als Notarieel recht. Na functies als juridisch adviseur bij diverse accountantskantoren is hij in 1999 zijn eigen advieskantoor gestart.

Sponsoring

Verenigingen en stichtingen die Van Kessel bedrijfsjuristen een warm hart toedraagt: