Ik wil een bedrijf overnemen

Dienst

Ik wil een bedrijf overnemen

U overweegt een bedrijf over te nemen. U ziet de potentie, maar u wilt voorkomen dat u een kat in de zak koopt. Wat is een goede aankoopprijs? En welke risico’s zitten er aan de aankoop verbonden?

Bij een overname komen soms stevige onderhandelingen kijken. Gaandeweg het overnameproces moet u belangrijke beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de prijs en verdere voorwaarden van de transactie. Daarnaast wilt u dat de afspraken die gemaakt worden, zorgvuldig worden vastgelegd. 

Stappen van bedrijfsovername

Wanneer de eerste gesprekken tussen koper en verkoper hebben plaatsgevonden, is het tijd om de afspraken vast te leggen in een intentieovereenkomst.

De volgende stap is vaak een termsheet vooruitlopend op een koopovereenkomst. Hierin wordt een ontbindende voorwaarde ‘onder voorbehoud van due diligence’ opgenomen. 

Mocht de informatie die u heeft gekregen van de verkoper onjuist of onvolledig zijn, dan kunt u in dit geval nog altijd onder de koop uit.

Een succesvolle bedrijfsovername heeft altijd een zorgvuldige voorbereiding nodig

De waarde die de koper en verkoper aan het bedrijf toekennen kan nogal uiteenlopen. U wilt ervan verzekerd zijn dat de onderneming de koopprijs waard is.

Een onafhankelijke waardebepaling is hierbij noodzakelijk. 

Martin van Kessel kan u begeleiden in het totale  overnameproces en schakelt waar nodig de juiste expert in. Zo krijgt u inzicht in alle voor u relevante juridische, fiscale en financiële aspecten. 

Resultaat begeleiding en advisering bij bedrijfsovername:

Voorkom problemen

Geen sluimerende betalingskwesties of problemen met bestaande contracten

Waarborging

Waarborging van de gemaakte afspraken

'Value for money'

Het maximaal haalbare wordt voor u nagestreefd

Martin heeft ons geholpen bij de aankoop van ons bedrijf. Samen met mijn administratiekantoor heeft hij een koopcontract opgesteld. Wij namen ook het personeel over dus daar kwamen ook de nodige juridische haken en ogen bij kijken. Wij hadden direct het volledige vertrouwen in hem en hij is nog steeds onze vaste 'huisjurist'. Wij hebben altijd makkelijk telefonisch contact en Martin heeft een directe aanpak. Dat werkt prettig voor ons.

Angélique van den donk, MN Kozijn uden BV

Heeft u een vraag?
Neem dan gerust contact op.